Skip to main content

Blog

Sådan laver du et fuglehus til mejserne

Fuglekvidder er en stor del af glæden ved havelivet, derfor gør vi mange ting for at sikre gode fugleoplevelser i vores grønne oase. Sidste skud på stammen er et nyt hus til mejserne

I vinterferien var mine børn på et naturcenter ved Silkeborg. Her lavede de et fuglehus til at tage med hjem. Fuglehuset er bygget i fyrretræ og har en ganske lille åbning, som giver mejserne et trygt sted at udruge deres æg.

Inden vi hængte fuglehuset op, blev det dog bestemt, at det skulle males – og at det skulle have flere farver for at være lidt fwestligt. Heldigvis havde vi både en rest blå og en rest gul maling, beregnet til havemøbler, stående i kælderen. Børnene blev hver især udstyret med en pensel og malerbøtte, og så kom der ellers farve på mejsernes nye hjem.

Vi har i forvejen et foderbræt, hvor vi fodrer havens fugle hver eneste vinter. Men vi glæder os til også at byde en ny mejsefamilie velkommen og håber naturligvis på at kunne følge livet med det lille nye kuld unger.

Udover at hygge gør fuglene stor nytte i haven ved at æde mange insekter og smådyr, som ellers kan betragtes som skadedyr. På sigt kunne jeg godt tænke mig at have mange flere fuglehuse i haven og gerne flere farverige modeller, der kan hænge på det samme træ

SÅDAN GØR DU

Brug fyrretræ. Det er et nemt og billigt materiale at arbejde med.

Sørg for de rigtige mål. En bund på 12×12 cm eller 10×14 cm er minimum for mindre fugle, da de får mange unger. Fra bunden af redekassen op til indflyvningshullet skal der være mindst 20 cm.

Vil du have mejser i kassen, skal hullet have en diam. på 26-28 mm. Er hullet blot 4 mm større, kan musvitter også klemme sig ind. Gråspurve foretrækker 35 mm.

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *